utorok, marca 13, 2007

Alfa Varia Liberec Open 2007

Hala Technickej univerzity v Liberci hostila už 8. ročník turnaja v sálovom futbale Alfa Varia Liberec Open 2007. Najväčšieho turnaja v Českej Republike, ktorý poriada televízia Genus (regionálny partner televízie Prima), sa zúčastnilo 45 tímov.

Tak ako v minulom siedmom ročníku, aj tento rok sa tohto podujatia zúčastnil jediný zahraničný tím, náš klub CSF MOBY DICK Senica, ktorý na tomto turnaji už tradične vystupuje pod názvom hlavného sponzora podujatia Alfa Varia Slovensko. Doplnený tentoraz o Salaya (Panthers), Kňazoviča (Bučo), Rampáčka (ZIPP) sme sa vydali na tento trojdňový turnaj s ambíciou zlepšiť minuloročné siedme miesto.

V piatok sme nastúpili na zápasy našej skupiny "A" v ktorej sme po slabšom rozbehu, počiatočnej remíze, smolnej prehre a dvoch víťazstvách obsadili druhé miesto z ktorého sme postupovali do play off. Ako som spomínal, náš rozbeh síce bol slabší no vo všetkých stretnutiach sme kontrolovali hru a doplácali iba na neschopnosť premieňať vytvorené šance.

V sobotu nás čakalo iba jedno stretnutie, prvé kolo play off v ktorom sme súpera bez problémov prevalcovali a mohli sme sa tešiť na nedeľné záverečné stretnutia.

V nedeľu sme v osemfinále nastúpili proti mužstvu Glória Chrastava, dvojnásobnému víťazovi tohto turnaja. Celé stretnutie sme mali opäť pod kontrolou a opäť sme viacej súperili s už spomínannou piatkovou neschopnosťou dávať góly ako so súperom. Preto sa musel zápas rozhodovať až v penaltovom rozstrele. Tu ale dominoval brankár Podmajerský, krorý neinkasoval ani raz a preto úspešný pokus Salaya znamenal postup ďalej.

Vo štvrťfinále sme nastúpili proti mužstvu FC York, neskoršiemu finalistovi turnaja, ktorý celým play off prechádzal s ohromným šťastím keď ani jeden svoj zápas počas riadneho hracieho času nevyhral. Ak som spomínal, že sme v predchádzajúcich zápasoch bojovali s neschopnosťou dávať góly, tak tento zápas bol naším vrcholným predstavením. Po šiestej nepremenenej šanci sa dostal súper do ojedinelého protiútoku a svojou jedinou strelou za zápas na bránu sa dostal do vedenia. A nasledovalo pokračovanie našej neschopnosti až do okamihu keď dve minúty pred koncom zápasu úspešná strela Kollára znamenala, že aj tento zápas sa bude rozhodovať na penalty. Tentoraz sme toľko šťastia nemali a síce sme po úspešnom pokuse Salaya a dobrom zákroku Podmajerského v bráne viedli v rozstrele 1:0, ďalšie góly dával iba súper a to znamenalo stop v turnaji po roku opäť vo štvrťfinále.

O úspešné šieste miesto na turnaji sa zaslúžili: Podmajerský, Kollár, Salay, Kňazovič, Koníček, Gabriel, Rampáček.


Zároveň by som chcel touto cestou v mene J.Dubca, ktorý zorganizoval pobyt nášho mužstva na turnaji poďakovať firme AlfaVaria Group s.r.o. za pozvanie na tento turnaj a zabezpečenie ubytovania v Penzione UKO v Bedřichove.

Žiadne komentáre: